איך לעצב את שולחן החג?

לקראת החגים הקרבים, המעצבת דבורה דרוק מבית-הספר לאומנויות "עיצובים וצבע" מציעה עצות וטיפים פרקטיים שיהפכו את שולחן החג שלכם לחגיגה מעוצבת וססגונית.

ליאת עפרי ו06/09/2010

(צילום: באדיבות תומר כהן)

כמידי שנה כשלוח השנה הולך ומתרוקן מדפיו, נראית פעמיה של השנה החדשה. אני חושבת לעצמי על עקרת הבית הטרודה והעסוקה אשר מחשבותיה נעות מסירי הבישול לתבניות האפייה, על תפריטים חדשים ומגוונים וחידושים מרעננים לשולחן החג. כמובן שגם העיצוב מקומו לא נפקד והשנה עם שפע של חידושים משמחים וחגיגיים. החל מצבעים שיוצרים עניין וכלה בשימושם הפעיל של סממני החג כמעצבי השולחן.

 נתחיל בבסיס העיצוב - זוהי מפת השולחן, השנה מתאפיינת הפה כמפת סאטן כבדה, עבה, בצבעי לבן, שמנת, זהב או כסוף. גם הג'קאר עדיין לא נס לחו. וישנם גם מפות חדשות בליווי תחרה.

במרכז השולחן יהיו מס' כלי נוי שוויים בגודלם. לדוג': 5 כלים מרובעים בצבעי לבן או זהב בגודל 20/20 מונח עליהם לכל האורך סליקס (ענפים יבשים) הצבועים אף הם בזהב או לבן, ומהכלים יוצאים פרחים ארוכים שגבעוליהם רכים וניתן לעצבם ולכופפם כגון: אנטוריום, גרברות וכד', ולשזור בין הענפים עלים ופרחים היוצאים מהכלים מלאי המים.

בכל צלחת אישית,תפוח סמיט או חרמון אשר חתוך בשליש העליון שלו, והוצא תכולת התפוח, דבשיה קטנה תפסה את מקום התכולה. עם השליש של התפוח סוגרים את התפוח על הדבשיה. כפית קטנטנה (ניתן להשיג בחנויות חד פעמי) קשורה עם סרט לתפוח, ו"יהי רצון" אישי לכל אחד מהסועדים.

חבק למפית - כל חבק יכול להתאים, סרט סאטן או תחרה, תפוח קטן מלאכותי, דבורה דקורטיבית ואפילו ענף תמר טבעי יכול להיות מונח על המפית כדקורציה.

על השולחן ניתן להניח עוד דבשיות מכסף, ליקר דבש, רימונים לנוי, תפוחים וכד'.

כפי שנוכחתי לראות זה עתה בביקורי בתערוכה לעיצוב בגרמניה, שולחן עמוס בפריטי דקורציה - זה שם המשחק!!! והעיקר שיהיה חג מתוק, טעים ונעים. שנה טובה ומתוקה!

 

+ הוסף תגובה לכתבה    גירסה להדפסה    שלח לחבר

תגובות הגולשים

    לא קיימות תגובות לכתבה.

Fatal error: Call to undefined function: json_decode() in /home/virtual/datili/public_html/main/functions.php on line 49