יתרונות בריאותיים של קפה

שחור מהפינג'אן, מפונפן בכוס גבוהה או קצר ומדויק מהמכונה - שירים יד מי שלא מכור לקפה. אנחנו פותחים איתו את הבוקר, מנהלים סביבו פגישות ויכולים לשקוע בוויכוחים מרים סביב הדרך ה"נכונה" להכין ולשתות אותו.

אריאל גולן 27/02/2019

(צילום: Pixabay)

style="text-align: right;" dir="rtl">לאורך השנים נשמעו גם לא מעט האשמות כלפי הנוזל הארומטי החביב עלינו, שלוו בהמלצות לצמצם משמעותית את צריכתו. הגיע הזמן לטהר את שמו של הקפה! אולי תופתעו לשמוע, אבל לקפה יש לא מעט יתרונות בריאותיים. גשו אל מכונת הקפה הקרובה אליכם, מיזגו כוסית אספרסו וקראו את השורות הבאות, ריכזנו עבורכם כאן כמה מהיתרונות הבריאותיים מהבולטים ביותר של הקפה:

• הודות להשפעה הממריצה של הקפאין, הקפה מעלה לא רק את רמת האנרגיה שלנו אלא גם את מצב רוחנו והיבטים מסוימים בתפקוד המוח. בנוסף, הוא מגביר את ייצור האפינפרין (אדרנלין) ובכך מסייע לנו לשפר את ביצוענו בעת עיסוק בפעילות גופנית. מחקרים שנערכו על עכברים הצביעו שאלה מהם שקיבלו קפאין הפגינו יכולת חשיבה טובה יותר.

• קפאין מסייע בשריפת שומנים - זה לא מקרה שרובם המכריע של כדורי ההרזיה מכילים קפאין. זו כמובן אינה המלצה לצרוך כדורי הרזיה, אבל טוב לדעת שקפאין הינו אחד החומרים הטבעיים היחידים שהוכחו כשורפי שומנים. מחקרים הראו כי קפאין משפר את יכולתנו לשרוף שומן ב-11%-3%! עם זאת, המחקרים מסייגים וטוענים כי בקרב צרכני קפה כבדים ההשפעה המשמחת הזו נוטה לפחות עם הזמן.

• מתברר שקפאין מכיל לא מעט חומרים בריאים עבור גופנו, בהם: ויטמין 2B (ריבופלאבין), החיוני לצמיחת השיער והציפורניים, B5 (חומצה פנטוטנית), מגנזיום, פוטסיום ו- B3(ניאצין).

• מספר מחקרים מצביעים על כך שצריכת קפה עשויה להגן עלינו מפני שורה של מחלות, בהן סוכרת מסוג 2 (המכונה גם סוכרת מבוגרים), אלצהיימר ודמנציה - שיטיון הדרגתי בו החולה מאבד בהדרגה את זכרונו ואת יכולתו לזהות את הקרובים לו, ואף מפחיתה את הסיכון ללקות בפרקינסון בעד 60%. הדבר קשור בתרומתו של הקפאין לייצור דופאמין ואדרנלין, ובכך לשפר את יכולתנו הקוגניטיבית.

• הכבד הוא אבר שעובד קשה מאוד בגופנו: הוא מסנן את הדם ומנטרל מתוכו חומרים רעילים, הוא מהווה מרכז לחילוף החומרים בגופנו, מייצר ואוגר שומנים אותם הוא ממיר לאנרגיה בעת הצורך, ועוד. מדובר באבר חיוני להישרדותנו שכיום אין לו אלטרנטיבה במקרה של כשל, ולכן ברור הצורך לשמור עליו ככל הניתן. לכן משמח לשמוע שעל פי מחקרים, צריכת קפה מפחיתה באופן משמעותי את הסיכון לפתח שחמת הכבד, מחלה הגורמת לנזק בלתי הפיך לכבד ומובילה להתפתחות מחלות נוספות שלו.