כבוד הרב הראשי וחוות דגי הדן.

השבוע זכו עובדי חוות דגי הדן, המגדלת את דג הפורל בישראל, לאורח מיוחד ורב מעלה, כבוד הרב הראשי לישראל, יונה מצגר. הרב הגיע לחווה על מנת להתרשם מהפרמטריים הכשרותיים הגבוהים המלווים את תהליך גידול הדגים ומכירתם

עטרת זרביב ו20/08/2012

(צילום: באדיבות פיליזר תקשורת)

(צילום: עמיעד טאוב)

השבוע ביקר כבוד הרב הראשי לישראל, יונה מצגר, בחוות דגי הדן הממוקמת בקיבוץ דן שבאצבע הגליל. כבוד הרב ומלוויו התקבלו בברכה על ידי צוות עובדי החווה שבראשם מנכ"ל חוות דגי הדן, אורי מיטל. מטרת  הביקור הייתה התרשמות מרמת הכשרות הגבוהה אשר מלווה את תהליך גידול הדגים ואת מכירתם. הביקור היה נעים מאד וכלל סיור וארוחת צהריים חגיגית המבוססת על דגי הפורל.

 ביקורו של כבוד הרב בחווה הינו המשך לפגישה שנערכה בין מנכ"ל חוות דגי הדן, אורי מיטל  לרב הראשי לישראל, יונה מצגר  בלשכתו של הרב בירושלים במהלך חודש יולי. בפגישה הציג מיטל בפני הרב הראשי את אישורי הכשרות הרבים שיש לחווה וסיפק נתונים על החווה ,איכות הדגים והערכים הבריאותיים הרבים המצויים בהם. כבוד הרב, שהתרשם מהתמונות ומהנתונים שהוצגו בפניו החליט להגיע ולהתרשם מהחווה בעצמו.

חוות "דגי הדן" ,בניהולו של אורי מיטל, מספקת דגי פורל איכותיים לשוק הישראלי החל משנת 1946 ופועלת רבות מול השוק הדתי חרדי בכל פרמטרי הכשרות.

בחווה מגדלים כ - 500 טון דגי פורל מדי שנה, והיא מספקת יותר מ-90% מצריכת דגי הפורל בישראל הנמכרים לצרכנים ומוגשים במיטב המסעדות, בתי המלון ואולמות אירועים.

 חוות "דגי הדן" שבבעלות קיבוץ דן, הינה אחת החוות היחידות בארץ המגדלות דגים במים זורמים וזכים הנובעים ממימי הפשרת השלגים שעל הר החרמון. הגידול במים זורמים הינו חיוני מאד מבחינת הכשרות כיוון שבמים זורמים אין חשש לטפילים ותולעים ואכן מפתיחתה של החווה ועד היום לא נמצא מקרה אחד של טפילים ותולעים בדגים .

 החווה ממוקמת במקום פסטורלי ומשמשת יעד תיירותי למבקרים רבים מהמגזר הדתי הן בשל הנוף הייחודי של האזור והן בשל האפשרות לסייר בין בריכות הדגים וללמוד על התהליך של גידול הדגים ללא תשלום.

 החווה רואה חשיבות מרכזית בצרכן הדתי חרדי  ופועלת כל הזמן על מנת להתאים את מוצריה לצרכי המגזר. בשנים האחרונות החלה החברה לשווק דגים גדולים במשקל 1.5 ק"ג לאחר שהבינה כי יש למוצר זה ביקוש בקרב המגזר. דגי הפורל הטריים של 'דגי הדן' נמכרים ברשתות השיווק, בחנויות דגים ובמעדניות. הדגים הקפואים נמכרים תחת המותג 'דלידג' ברשתות השיווק. 

בין מגוון המוצרים הרחב של "דגי הדן" ניתן למצוא: 
דגי פורל שלמים ומפולטים, מגדלים שונים, החל מדג המהווה מנה אישית 400-450 גרם ועד לדג משפחתי במשקל של יותר מ-1.5 ק"ג, דגי פורל טריים או קפואים ודגי פורל מעובדים מסדרת "חמם והגש", בטעמים של: שום, ברביקיו, עם עשבי תיבול ודגי פורל מעושנים ועוד. לאחרונה הוציאה החווה מוצר חדש, דג פורל טרי באריזה מיוחדת השומרת על טריות.

כל הדגים כשרים בפיקוח הרה"ג צפניה דרורי שליט"א - הרבנות הראשית קריית שמונה.
כל הדגים הטריים והמצוננים - כשרים בהשגחת בד"צ העדה החרדית פעיה"ק ירושלים ת"ו הפיקוח הוא על כל סימני הטהרה בדגים ושהם ללא חשש תולעים וטפילים.

+ הוסף תגובה לכתבה    גירסה להדפסה    שלח לחבר

תגובות הגולשים

    לא קיימות תגובות לכתבה.
יום ב', י"א כסלו התש"פ 09.12.2019
פרשת וישלח
כניסה: 15:56 | יציאה: 17:26
הצטרף לרשימת התפוצה
אירועי המגזר
<דצמבר, 2019>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

כל הזכויות שמורות ל''עט תקשורת'' | מי אנחנו | כתבו לנו | פרסמו אצלנו | תרבוש-פורטל תרבות ונופש למגזר הדתי | מדינט-פורטל בריאות ורווחה| הפוך לדף הבית | RSS