כיצד כבשו סכיני מטבח יפניות את הקולינריה המערבית?

השפים המובילים כיום את הקולינריה העולמית דוחפים את המטבח אל מחוזות חדשניים ויוצרים טכניקות הכנה ושילובי טעמים פורצי דרך. עם זאת, רבים מהם מפנים כיום את מבטם דווקא אל העבר המפואר של המטבחים המסורתיים על כל העושר התרבותי המשתמע מהם.

תוכן שיווקי ו26/02/2020

אחד מהמופעים הבולטים ביותר לכך, הוא הערצתם המושבעת של רבים משפים אלו לסכיני מטבח המיוצרות בתהליכי חישול יפניים מסורתיים. הלהב הקשה, החדות יוצאת דופן ואיכות השימוש הפכה אותם ללהיט אדיר וכיום במטבחים המכובדים ביותר בעולם מתהדרים בסכין מטבח יפנית מסורתית.

ההבדל התהומי בין סכיני מטבח מערביות ליפניות

לרוב, ניחנות סכיני מטבח מערביות בפרקטיות. הן גמישות על מנת למנוע סדקים, כיפופים ושברים, הן מצופות בלמינציה על מנת להגן עליהן מנזקי מים ולרוב מיוצרות מפלדת אל חלד. כך ניתן להשליכן בכיור ולהזניח אותן מבלי שייגרם להן נזק בלתי הפיך. תכונות אלו הפכו אותן לפופולריות על ידי בתים פרטיים רבים אשר נזקקו למוצרים פרקטיים ושאינם דורשים תחזוקה רבה. עם זאת, אך רבים סבורים שבטכניקה זו לא ניתן לייצר סכין מטבח ברמה הגבוהה ביותר.

#12252

העיקרון המנחה את מסורות ייצור הסכינים היפניות מושתת על העובדה כי ככל שסכין מטבח קשה יותר, היא חותכת טוב יותר. ככל שהחומר קשה יותר, כך ניתן להשחיז אותו לעוביים דקים יותר ולכן מובטח להב בחדות יוצאת דופן שפשוט אינה זמינה בסכיני מטבח מערביות. עם זאת, חומר קשיח טומן בחובו בו זמנית גם פגיעות ושבריריות. על מנת לספק מענה לנקודת התורפה הזו, טכניקת החישול היפנית ממזגת מתכות רכות אל תוך הפלדה הקשה ומקשה על כיפוף או שבירה בעת חידוד קצה הלהב. מסורת אמנות זו בעלת היסטוריה של מאות שנים נמשכת עד היום על ידי אמנים המשמרים את המורשת ארוכת השנים של משפחתם ומחזיקים בכישרון נדיר אשר הופך היום למשאת נפשם של יצרני סכיני מטבח המובילים בתעשייה העולמית.

הטמפרטורה היא המפתח

הביטוי "להכות בברזל בעודו חם" מקבל משמעות מעוררת השתאות כאשר הדבר נוגע לסכין מטבח יפנית ואופן ייצורה. הכישורים של אמני החישול היפניים נראים לפעמים כמעט כאילו ניחנו בכוחות על. העבודה בטמפרטורות המדויקות ביותר, בדיוק אשר יכול להתחרות במכונה, מאפשר לעבוד עם הפלדה בתנאים האופטימליים ביותר. במידה והטמפרטורה תהיה גבוהה מדי, ייווצר להב עקום ושברירי. בטמפרטורה נמוכה, הפלדה לא תגיע לרמת הקשיות המפורסמת הנדרשת לסכיני מטבח באיכות הגבוהה ביותר.

את סף הטמפרטורה המדויק מזהים אמני ייצור הסכינים על ידי זיהוי צבע הלהבה. לאורך כל תהליך חשיפת המתכת לאש הכבשן, אינם מסירים לרגע את עיניהם מהאש ועם שינוי צבע הלהבות לטמפרטורה הרצויה, הם מסירים את הלהב מיד ממקור החום וממזגים את המתכות על ידי הכאה במתכת בטמפרטורה המושלמת.

כל הטוב הזה במטבח שלך

לא משנה אם נדרשת עבורך סכין לקיצוץ ירקות, לפילוט בשרים ודגים, לעבודת קצבות בסטנדרטים הגבוהים ביותר, לסדנאות הבשרים שלך או להכנת סושי מדויק ואסתטי בקפדנות שלא תבייש אף סושי בר מכובד, תוכל למצוא סכין מטבח יפני שייתן לך את המענה המושלם. בישראל ישנם יבואנים וחנויות מובילות אשר מציאות סכיני מטבח יפניים שחושלו על ידי אמנים במשלוח עד הבית וישמחו להעניק לך ייעוץ מקצועי בנושא. בהצלחה במסע הקולינארי הבא שלך!

 

+ הוסף תגובה לכתבה    גירסה להדפסה    שלח לחבר

תגובות הגולשים

    לא קיימות תגובות לכתבה.
יום שבת', י' ניסן התש"פ 04.04.2020
פרשת צו
כניסה: 18:20 | יציאה: 19:50
הצטרף לרשימת התפוצה
אירועי המגזר
<אפריל, 2020>
אבגדהוש
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

כל הזכויות שמורות ל''עט תקשורת'' | מי אנחנו | כתבו לנו | פרסמו אצלנו | תרבוש-פורטל תרבות ונופש למגזר הדתי | מדינט-פורטל בריאות ורווחה| הפוך לדף הבית | RSS