
פרקליטות המדינה חשפה השבוע פרשה ביטחונית חמורה, שבמרכזה אזרח ישראלי הנאשם בקיום קשר עם סוכן איראני ובהעברת מידע מסווג שעלול היה לפגוע בביטחון המדינה. כתב האישום החמור הוגש ביום רביעי האחרון (23.5.25) לבית המשפט המחוזי מרכז בלוד על-ידי עו"ד מירי ביטון הראל מפרקליטות מחוז מרכז, ומייחס לנאשם עבירות של מגע עם סוכן חוץ ומסירת ידיעה לאויב בכוונה לפגוע בביטחון המדינה – עבירות שהעונש המרבי בגינן הוא מאסר עולם.
על פי כתב האישום, הנאשם – עולה מאיראן שהגיע לישראל בשנת 1999 – קיים במהלך השנה האחרונה, לרבות בתקופת מלחמת חרבות ברזל ולאחר מכן בימי מבצע "עם כלביא", קשר מתמשך עם סוכן של משטר האייתוללות האיראני, תוך שהוא מוסר מידע בעל ערך מודיעיני גבוה, ביודעו כי מדובר בגורם עוין למדינת ישראל.

הקשר החל, לפי כתב האישום, במהלך שנת 2024, כאשר הנאשם נסע לטורקיה ונפגש שם עם בת זוגו – אזרחית איראנית המתגוררת באיראן – וכן עם שני גורמים מטעם המשטר האיראני. בהמשך, באמצעות אפליקציית טלגרם, הוא ניהל קשר רציף עם סוכן המודיעין האיראני, אשר לו מסר – לעיתים לפי בקשתו ולעיתים ביוזמתו – מידע ביטחוני רגיש, תוך הפרה חמורה של החוק.
בין היתר, נטען בכתב האישום כי הנאשם חשף בפני הסוכן האיראני את זהותו של ימאי איראני אשר עבד על סיפונה של ספינת נפט, ואשר נחשד על ידי טהראן כי העביר מידע ביטחוני לישראל. כמו כן, העביר מידע על כוונות התקיפה של ישראל באיראן, כולל נתיבי טיסה של כלי טיס בלתי מאוישים (כטב"מים), ודיווח כי במהלך התקיפה האיראנית נפגע בסיס חיל האוויר בישראל – מידע שמוגדר כמסווג ביותר.

"מסוכנות מוגברת בעת מלחמה – יש להשאירו במעצר"
בבקשה למעצר עד תום ההליכים ציינה הפרקליטות כי יש לראות במעשיו של הנאשם סכנה ברורה ומיידית לביטחון המדינה. "העבירות בוצעו בעת שמדינת ישראל נתונה במלחמה בכמה חזיתות, בראשן חזית ישירה מול איראן", נכתב, "כאשר טילים שוגרו לעבר ישראל ממשטר האייתוללות, והאיומים הביטחוניים מצויים בעיצומם. במציאות כזו, כל מגע עם גורם עוין מהווה סיכון ממשי".
פרקליטות מחוז מרכז מדגישה כי יש להורות על המשך מעצרו של הנאשם, על רקע רמת המסוכנות החריגה, הנובעת הן מאופי המידע שהועבר, הן מהקשר עם משטר עוין בתקופת מלחמה, והן מהתנהלותו ביודעין מול סוכני אויב.

חקירה משולבת של שב"כ ויאחב"ל
החקירה שהתנהלה בחודשים האחרונים בוצעה על ידי שירות הביטחון הכללי (שב"כ) בשיתוף עם יחידת להב 433 – היאחב"ל, בליווי משפטי הדוק של פרקליטות מחוז מרכז. לדברי גורמים המעורבים בפרשה, מדובר באחד המקרים החריגים שבהם אזרח ישראלי משתף פעולה באופן פעיל עם משטר איראני, תוך העברת מידע שנוגע ישירות לביטחונם של אזרחים וחיילים.
הדיונים המשפטיים בתיק צפויים להימשך בבית המשפט המחוזי בלוד, שם תתקבל ההחלטה האם להאריך את מעצרו של הנאשם עד תום ההליכים. לפרקליטות ברור: "אין מדובר בטעות תמימה – אלא באדם שבחר לפעול למען אויב המדינה, בשיאו של איום ביטחוני מהותי".