איפה אוכלים בירושלים?

יום ירושלים 2021 בפתח ולטובת המבקרים והנופשים בעיר ריכזנו את מיטב ההמלצות לבילוי קולינרי בזוג או עם כל המשפחה, בבוקר או בערב עם המבצעים הכי שווים.

מסעדת אנדלוסיה ירושלים
מבחר מנות מסעדת אנדלוסיה. צילום: דניאל לילה

אתר החדשות דתילי עם המלצות קולינריות ומבצעים בעיר שחוברה לה יחדיו

Harvey's Smokehouse

מעשנת העץ הראשונה, היחידה באזור ירושלים ובין הבודדות בארץ, מציעה שלל עשיר של בשרים מעושנים בעץ בעישון איטי בין 12-18 שעות, בסגנון ברביקיו אמריקאי. לאחר שהיתה סגורה בחצי השנה האחרונה ונפתחה מחדש לפני ימים בודדים השיקה המסעדה תפריט חדש הכולל מנות בשריות ומנות צמחוניות חדשות. בנוסף כולל התפריט החדש מגוון מנות פתיחה מיוחדות ביניהן; מגדל חציל בלאדי, טאקוס צלעות, פופקורן צ'יקן ועוד. החידוש האחרון במנות העיקריות בתפריט: סינטה 4 שעות בעישון עץ היקורי, חזה עוף מעושן והמבורגר של ג'ו ג'ו לצד פלטות בשרים בהרכבה אישית ועוד.

מבצע מיוחד לרגל יום ירושלים – סנדוויץ ג'בטה עמוס בשר מפורק שיצא מהמעשנה, צ'יפס ושתייה קלה (שליש בירה או משקה קל) ב-60 ₪ בלבד.

בן שטח 7, ירושלים 02-6246444, כשר למהדרין.

 

Harvey`s Burger Shack

האחות הצעירה של מעשנת הבשרים של השף חיים (הרווי) סנדלר, מסעדת המבורגרים איכותית שהביאה את בשורת הסמאש בורגר לירושלים. הסמאש בורגר היא קציצה מדויקת, טעימה ופריכה ביותר; בשר טחון טרי המונח על פלנצ'ה רותחת ונמעך על ידי שפכטל לכדי קציצה משובחת. בין ההמבורגרים בתפריט: בורגר רגיל, בורגר צמחוני, ומבחר ענק של בורגרים עם תחליפי גבינות צמחוניים.

הרוויס Harvey's
סנדוויץ בהרוויס. צילום: אנדרו מלקובסקי

לרגל יום ירושלים מציעה המסעדה למבקרים המבורגר כפול בתוספת צ'יפס עם שתיה קלה (שליש בירה או משקה קל) ב-60 ₪ בלבד.

שלומציון המלכה 1 ירושלים 052-5333625 / 052-7457847, כשר למהדרין

תמול שלשום

לרגל יום ירושלים ולאחר פתיחתו מחדש השבוע, משיק 'תמול שלשום' מוסד ובית הקפה המיתולוגי של ירושלים תפריט מנצח הכולל את המנות האהובות מכל הזמנים שנוצרו במהלך 26 שנות פעילות המקום.

בתפריט כלולות מנות בולטות כמו אלול בעין כרם – פוקצ'ת אגסים וגבינת רוקפור (43 ₪), פיצה שוק – פסטו, תרד טרי, קונפי עגבניות, שום, בצלים וזיתים, מוצרלה וביצת עין (53 ₪), שקשוקה ים תיכונית – חציל על האש, גבינת פטה מפוררת (61 ₪) ועוד. בתפריט גם סלטים, דגים, קינוחים, פסטות, מנות צמחוניות, ומנות ללא גלוטן. חלל המסעדה מהווה גם חנות ספרים – בין הקשתות והקירות העתיקים מוצבים מדפים עמוסי ספרים, ועל קירות המקום תלויות תערוכות ציורים ועבודות אמנות. במסעדה 80 מקומות ישיבה והיא משתרעת על פני שטח של כ-120 מ"ר המחולק לשלושה חללים – שני חדרים סגורים, וחלל פתוח המאפשר ישיבה במרפסת שקטה ומוארת באוויר הירושלמי הצלול. כל שולחן ופינת ישיבה במסעדה מכונה בשם של סיפור, מבין שלל הסיפורים שנצברו בהיסטוריה המפוארת של המקום, תפריטי המסעדה מוגשים בצורת ספר כרוך, וכלי ההגשה יושבים על "פלייסמטים" מאוירים באווירת המקום.

לרגל יום ירושלים תוענק סנגריה קרה לכל המזמין מנה עיקרית.

רחוב יואל משה סלומון 5 ירושלים, מדרחוב נחלת שבעה. כשרות- רבנות ירושלים חלבי ירקות מהדרין, חלב ישראל עם משגיח.

שעות פעילות א'- ה' 09:00 – 23:00  ו' מהשעה 09:00- 14:30. טל. 02-6232758 או   www.tmol-shilshom.co.il

בוראטה
בוראטה בתמול שלשום. צילום: אתי נמיר

'דיאלנה' – פרנה בר

השף רונן דברת בלוך פתח ביוני 2020 את דיאלנה – מסעדה בר בשוק מחנה יהודה שלפני ימים אחדים חזרה לעבוד מחדש. לרגל יום ירושלים משיק דברת בלוך תפריט בר לילי חדש. בהתאם לקונספט הייחודי של הפרנה בר משולבות בתפריט הלילי החדש מנות מהמטבח הצפון אפריקאי עם נגיעות אישיות של השף כמו: סיגר חלקי פנים וצארמלה שמזכיר נשכחות, מרגז אמיתי ספייסי וסלט עגבניות חריף, סיניה של סלטים מבית אמא ופרנה, שקדי עגל חריפים במיני פרנה ומיני פרנה וטחול של לוגסי.

בדיאלנה חוזר דברת-בלוך לבית ילדותו בנתיבות, כאשר את המנות שנהגה סבתו רשליקה להכין בחר לשדך ללחם הפרנה הנאפה במקום ולהגיש לצד מגוון סלטים בעבודת יד.

בין המנות בתפריט ניתן למצוא: עופות שלמים במרינדה צלויים בטאבון, לוקוס על הסכין עם כוסברה, אריסה ושום קצוץ, שקדי עגל נימוחים ולבבות בקר שנצלו על אש גלויה ונשלחו להתבשל לאיטם ברוטב של סבתא, אסאדו מפורק מהמעשנה שנשלח לבישול בציר בקר ופלפל חריף, לחי עגל בבישול ארוך עם גרגירי חומוס וארטישוק ועוד.

חלל המסעדה מעוצב כבר רחב ומרפסת פתוחה עם פינות ישיבה מפוזרות באווירת שוק מקומית.

להעצמת החווייה הקולינרית, מוצעים צ'ייסרים של ערק ב-10 ₪ בלבד.
מחנה יהודה רחוב אגריפס 127 ירושלים 050-9888127 כשרות- רבנות ירושלים. שעות פעילות: א'-ג' 11:30- 23:00. ד' – ה' מ11:30 עד אחרון הלקוחות. ו'- 11:30- 16:00. מוצ"ש 23:30- אחרון הלקוחות.

פרנה
פרנה ממולאת בדיאלנה. צילום: נעם פריסמן

קולינריה בכיכר המוסיקה – המסעדות נפוליאון, נחמן, כינור בכיכר, אנדלוסיה ובלו הול מיוזיק

כיכר המוסיקה הירושלמית חזרה לפעול לפני מספר ימים לאחר כחצי שנה בה היתה סגורה. בכיכר מגוון מסעדות הנותנות מענה לכל סוג של בילוי קולינרי מתבקש: מסעדת טאפאס בר (אנדלוסיה), בר מסעדה – (בלו הול), מסעדה חלבית (נחמן), פטיסרי ובולונז'רי (נפוליאון) בסגנון פריזאי בשירות עצמי ומסעדת בשרים (כינור בכיכר). בכיכר שולחנות ערוכים המזמינים את הקהל הרחב ליהנות מחוויה קולינרית באווירה ייחודית, ממש כמו באירופה הקלאסית לצד מופעים מוסיקליים חיים בצהרים בין השעות  12:00 עד 14:00 ובערב  החל מ18:30 עד 23:00.

נפוליאון

פריז פינת ירושלים זה כאן! פטיסרי בולונז'רי חדש בסגנון פריזאי שנפתח בתקופת הקורונה בתחילת אוגוסט 2020 מעיצובו של איש העסקים והבעלים של כיכר המוזיקה – לורנט לוי. לוי השקיע במקום הרבה אהבה וגם כסף; עלות הקמת הפטיסרי נפוליאון נאמדת בכ 1.6 מיליון ₪.  המקום מותאם לתקופה ומאפשר שרות עצמי – גם לקחת טייק אווי הארוזים מחומרים ממוחזרים וגם להזמין מנות באמצעות אפליקציה. בכניסה למקום, מוצבות ויטרינות ובהן כריכים ייחודיים, סלטים שנעשו ביד כמו בצרפת המורכבים מחומרי הגלם הטובים ביותר שיש, קינוחים בעבודת יד איכותיים ביותר, קישים, לביבות צרפתיות, מבחר מאפים ועוד, הכל פרי ידה של שף  הגר קטני.

לרגל יום ירושלים תעניק נפוליאון עוגה שניה ב50% לאורך כל היום.

רחוב יואל משה סלומון 10 מתחם כיכר המוזיקה, נחלת שבעה. כשרות מהודרת – רבנות ירושלים.  שעות פתיחה- ימים א'- ה'  09.00 – 18.00 להזמנות: 073-3869294

פטיסרי נפוליאון
מבחר עוגות מפטיסרי נפוליאון. צילום: אופיר אברהמוב

נחמן

מסעדת 'נחמן' החלבית בכיכר המוסיקה מתחדשת בתפריט חדש ורענן בסגנון ישראלי, עם נגיעות איטלקיות וצרפתיות המיועד גם לצמחונים, טבעונים וללא גלוטן. בין השאר, מציעה המסעדה ארוחות בוקר המוגשות עד השעה 16:00, פיצות מהטאבון, פסטות טריות ומגוון מנות ראשונות ועיקריות, כשכל חומרי הגלם הם מהטריים ואיכותיים ביותר בשוק, וברובם תוצרת ישראלית. מסעדת 'נחמן' החלבית משתרעת על פני 220 מ"ר במתחם מעוצב עם כ-60 מקומות ישיבה בחלל המסעדה המרכזי, מתוכם 12 מקומות ישיבה באזור מיוחד לאווירה אינטימית ורגוע ובנוסף כ-40 מקומות ישיבה בחוץ, במתחם כיכר המוזיקה.

לרגל יום ירושלים יעניקו בנחמן קינוח חינם לכל שולחן.

מבוא בית דוד 12, כיכר המוזיקה, נחלת שבעה. כשר למהדרין – הרבנות ירושלים והמוצרים בד"צ בית יוסף, 02-9920540. שעות פתיחה: א'-ה :  18:00-23:00,  ו' 09:00-15:00

כינור בכיכר

מסעדת 'כינור בכיכר' הממוקמת בלב קומפלקס כיכר המוזיקה בירושלים, שהפכה לאחת המסעדות הכשרות המדוברות בעיר, חזרה לפעילות עם תפריט חדש המורכב ממנות ראשונות ועיקריות, עשירות ומיוחדות, המבוססות על המרכיבים הטריים והאיכותיים ביותר בשוק; בשרים ושיפודים מובחרים, דגים טריים ומגוון סלטים רעננים ממרכיבים עונתיים. במסעדה בר משקאות רחב ומרהיב ובו מיטב מותגי האלכוהול המובילים בעולם, בירות מקומיות ומיובאות מהחבית.

לרגל יום ירושלים יעניקו בכינור בכיכר קינוח חינם לכל שולחן.

מעבר בית הכנסת 12, כיכר המוזיקה, נחלת שבעה. כשרות: כשר למהדרין- בד"צ בית יוסף, 02-9944902. ימים א'-ה': 12:00-16:00  18:00-23:00  

מסעדת נחמן בירושלים
מסעדת נחמן. צילום: דניאל לילה

אנדלוסיה

המקום הכי חם בעיר חזר ובענק! אנדלוסיה הינו בר הקוקטיילים והטאפאסים במרכז העיר ירושלים. מדובר במקום היחיד בארץ המשלב מנות שף כשרות, בר קוקטיילים ייחודים home-made, ומוסיקה המייצרים קונספט ואווירה צעירה של בילוי החל משעות הערב המוקדמות ועד השעות הקטנות של הלילה.

לרגל יום ירושלים ינתנו 2 קוקטילים חינם פר שולחן בקניה מעל 200 ₪.

התפריט הרענן והמיוחד, בניצוחו של שף ברהנה אגוס, משלב מנות ספרדיות עם טוויסט ישראלי. התפריט מורכב ממגוון של מנות צמחוניות, דגים, ובשר  במטרה לתת מענה רחב לכל באי המסעדה. על תפריט המשקאות באנדלוסיה אחראי המיקסולוג אלון זוהר שהרכיב תפריט הכולל עשרות קוקטיילים קלאסיים לצד קוקטיילים נבחרים, המשלבים את עולם היין והפונצ'ים בסגנון ספרדי- ישראלי המתאים לקונספט המקום

מעבר בית הכנסת 12, כיכר המוסיקה, ירושלים. כשרות מהודרת והמוצרים בד"צ בית יוסף, להזמנות: 02-6266306. שעות פתיחה – ימים א'-ה' בין השעות 19:00-1:00 ומוצ"ש משעה אחרי צאת שבת עד 02:00 


בלו הול מיוזיק

לרגל יום ירושלים יפתח מחדש בתאריך 9/5 בר המסעדה הירושלמי שהוקם לפני כשני עשורים ומתהדר בתואר בר המסעדה הוותיק ביותר בעיר. המקום הוקם על טהרת המוסיקה, ועבר שיפוץ כללי ומתיחת פנים במסגרת התאמתו לבר-מסעדה הפתוח בשעות הלילה הקטנות ומתאים לבילוי צעיר המשלב אוכל טוב, הופעות חיות, ובר אלכוהול עשיר. המסעדה מחולקת לשלושה חללים שונים המאפשרים מגוון של אפשרויות בילוי שונות. בחלל המרכזי בקומת הכניסה, מוצבת הבמה, עליה מתקיימות הופעות חיות. חלקו השני של המסעדה הוא בר האלכוהול, המגיש מגוון משקאות רחב ממיטב מותגי האלכוהול המובילים בעולם: מותגים מובחרים של וויסקי, שלל קוקטיילים, תפריט יין עשיר ובירות מקומיות ומיובאות מהחבית. חלקו השלישי של המסעדה הינו חדר פרטי לאירועים קטנים המכיל כ-20 מקומות ישיבה.

רחוב יואל משה סולומון 12, כיכר המוסיקה – כשרות מהודרת והמוצרים בד"צ בית יוסף להזמנות 02-6256488 שעות פתיחה- ימים א'-ה' בין השעות 18:00-01:00.

השאר תגובה

נא להזין את ההערה שלך!
נא להזין את שמך כאן