טעמים חדשים במתחם תחנת הרכבת הישנה של תל אביב – יפו

מסעדת רג'ינה מתחם התחנה
ברוסקטת האסאדו מהתפריט החדש של רג'ינה. צילום: גליה אבירם

מסעדת רג'ינה במתחם התחנה היא בהחלט שונה בנוף המסעדות הישראליות. היא כשרה למהדרין, ואולי היחידה בארץ בסגנונה בכשרות חב"ד, היא בבעלות אברהם ארבוב, חבד"ניק, תל אביבי שורשי, ורב לשעבר בתפוצות, שממוקמת במרכז תל אביב, שלא מסתירה אווירה חילונית, ומציעה חווית בילוי נוסטלגית ונעימה, לקהל הדתי והחילוני כאחד.

המסעדה שוכנת במבנה ערבי עתיק שעבר שימור ושחזור, שהוא אחד המבנים במתחם תחנת הרכבת של יפו, (מנשייה), תחנה היסטורית שהוקמה על ידי העות'מאנים. המסעדה מחולקת לשלושה חללים בעלי תקרה גבוהה, ושתי חצרות פסטורליות ורחבות ידיים. בכל חלל ניתן להרגיש ברוח התקופה, ואת הקירות מעטרות תמונות מתחלפות של אמנים ישראלים. למסעדה תפריט עשיר ומיוחד המציע כ – 30 סוגי יינות בוטיק אדומים, לבנים, רוזה ופרימיום, כשרים מהארץ ומהעולם. החל מהשאבלי ושאטו רובין הצרפתיים, וכלה במגידו ואלפא מעמק יזרעאל. המסעדה מתמחה במגוון אירועים פרטיים ועסקיים, ומציעה תפריט אירועים מיוחד עד 250 איש.

מסעדת רגינה תפריט
קרפצ'ו סלק. צילום: גליה אבירם

לאחרונה הושק במסעדת רג'ינה במתחם התחנה בתל אביב תפריט חדש שמציע מגוון מנות המתבססות על פיוז'ן ישראלי ומנות גריל. השף קונדיטור החדש שמעון אטיאס, בוגר מכללת הולידיי אין לאמנות הבישול ובעל ניסיון של 27 שנים, שמוביל את התפריט הכניס מגוון מנות חדשות ומפתיעות לצד מנות ותיקות ומוצלחות שזכו לאהדת הקהל ונשארו גם בתפריט המעודכן.

בנוסף, כחלק מהתחדשות המקום, הכניסו הבעלים מקרר יישון לחצר האחורית של מטבח המסעדה ובו מתיישנים הנתחים המובחרים למשך ימים ושבועות, בטרם הם מוגשים ללקוחות המסעדה.

- פרסומת -

בין המנות הראשונות תוכלו למצוא ברוסקטת אסאדו – אסאדו מפורק מונח על טוסטונים ואיולי שיפקה (78 ₪); קרפצ'יו סלק – עם בצל סגול, צנונית, עלים ירוקים, ואגוזי מלך ברוטב לימון ושמן זית; מאפה פרגית – בצק מלאווח במילוי פרגית בטטה ונענע. (78 ₪).

שוק טלה
תפריט חדש לצד מנות וותיקות ואהובות. צילום: גליה אבירם
תבשיל אסאדו
תבשיל האסאדו. צילום: גליה אבירם

בעיקריות תוכלו למצוא את מנת השף המומלצת של שוק טלה בצליה איטית, מוגש לצד תפו"א, ומטבלי השף על מצע עשבי תיבול. (320 ₪). בנוסף, תוכלו להזמין המבורגר 3 קומות – קריספי טבעות בצל, נקניק בקר מעושן, ו-220 גרם המבורגר מהקצביה, מוגש בלחמניה עם חסה, עגבניה, בצל סגול, ומלפפון חמוץ, ברוטב איולי צ'יפוטלה ורוטב שום. המנה מוגשת לצד צ'יפס. (98 ₪).

מנה חדשה נוספת בתפריט של מסעדת רג'ינה במתחם התחנה בתל אביב הוא תבשיל אסאדו מתקתק, ברוטב ציר בקר וסילאן, מוגש לצד אורז. (118 ₪). ומה עוד בתפריט: נתחי הודו "שווארמה סטייל" – רצועות הודו נקבה, מוקפצים במחבת בתיבול שווארמה, מוגש לצד צ'יפס, טחינה ביתית ועמבה. (94 ₪); פרגית ממולאת בעשבי תיבול, אגוזים וחמוציות. (94 ₪).

בגזרת הקינוחים תוכל לבחור בין מאפה בצק עלים ממולא בתפוחים (42 ₪); מלבי קוקוס (32 ₪) ועוד מבחר קינוחים מעולים.

מסעדת רג'ינה בתחנה, מתחם התחנה, נווה צדק, תל אביב, שעות פתיחה: א'-ה': 14:00-24:00; טל': 03-7367474.