
הסדרה החדשה כוללת שלושה טעמים: חלווה בטעם וניל, חלווה בטעם שוקו־וניל וחלווה בטעם וניל ללא תוספת סוכר. כל המוצרים מגיעים במארזים של 300 גרם, כולם ללא גלוטן, ומתאימים לאכילה כפי שהם – או לשילוב יצירתי במטבח הביתי.
חלווה, כידוע, היא ממתק עתיק שמבוסס בעיקר על שומשום טחון (טחינה גולמית), סוכר ולעיתים תוספות טעם טבעיות או אגוזים. במשך דורות היא נחשבת לאחד הסמלים הקולינריים של אזור המזרח התיכון, בזכות טעמה העשיר, המרקם המתפורר והיכולת שלה לספק תחושת פינוק עמוקה גם בכמות קטנה יחסית. בשנים האחרונות היא גם זוכה לעדנה מחודשת כחומר גלם מפתיע בקינוחים, באפייה ובשילובים מודרניים.
החידוש של "אל ארז" נשען בדיוק על הקו הזה: חיבור בין מוכר ואהוב לבין שימושים חדשים ומודרניים. חלווה בטעם וניל מציעה פרשנות קלאסית ונקייה – מרקם חלק, ניחוח עדין של וניל וטעם מאוזן שמדגיש את האגוזיות של הטחינה מבלי להכביד. זו חלווה שמתאימה לאכילה ישירה, אבל גם משתלבת היטב בעוגות בחושות, עוגיות, בראוניז בהירים, מילוי למאפים מתוקים, עוגות שמרים ואפילו פרלינים ביתיים.
לצידה, חלווה בטעם שוקו־וניל מוסיפה עומק וטוויסט מעניין: שכבות מתחלפות של חלווה קלאסית וחלווה בטעם שוקולד, שיוצרות שילוב של מתיקות עם נגיעה מרירה. מדובר בטעם שמתאים במיוחד לחובבי שוקולד, ויכול להשתלב בעוגיות שוקולד צ’יפס, מוס שוקולד, או כפירורי חלווה לקישוט עוגות וקינוחים.

האפשרות השלישית בסדרה פונה לקהל שמחפש מענה מאוזן יותר: חלווה בטעם וניל ללא תוספת סוכר. כאן נשמר טעמה המזוהה של החלווה, אך ההמתקה נעשית באמצעות תחליפי סוכר. המרקם רך יותר, והיא מתאימה במיוחד להכנת קינוחים ביתיים לסוכרתיים, למי שמקפידים על צריכת סוכר מופחתת או פשוט מעדיפים מתוק עדין וטבעי יותר.
גם ההגשה מקבלת כאן מקום של כבוד. ההמלצה פשוטה: להעביר את החלווה לצלחת יפה, לחתוך לפרוסות נדיבות ולהגיש לצד קפה או תה – כמנה אחרונה שמרגישה מושקעת, אך לא מתאמצת. ואם במקרה נשארות שאריות, אפשר להחזיר את החלווה לקופסה, לסגור היטב, והיא שומרת על הטריות והטעם עד לפעם הבאה.
סדרת החלווה החדשה של "אל ארז" זמינה ברשתות השיווק, ומצטרפת לשורה של מוצרים שמבקשים להחזיר את החלווה למרכז הבמה – לא רק כזיכרון מתוק מהעבר, אלא כקינוח רלוונטי, גמיש ומתאים לאורח החיים של היום.













