20 שנה ללינץ' ברמאללה: "עד היום בית המשפט מונע מאיתנו פיצויים"

מיכאל נורז'יץ, אחיו של ואדים ז"ל שנרצח בלינץ' ברמאללה שאירע לפני 20 שנה, אומר כי הוא ומשפחתו מאוכזבים עמוקות מממשלות ישראל מאז האירוע הטראומתי שהיכה בהם ובאומה שלמה. "בית המשפט מונע מאיתנו לקבל פיצויים על הרצח גם 20 שנה אחרי; ממשלות ישראל אכזבו אותנו פעם אחר פעם"

הלינץ' ברמאללה
עיתון ידיעות אחרונות למחרת הלינץ' ברמאללה.

באירוע לציון 20 שנה לאירוע שזעזע את ישראל והעולם כולו, בו הוכה למוות באכזריות על ידי פלסטינים ברמאללה גם יוסי אברהמי ז"ל, אמר נורז'יץ: "התעקשתי לזהות את אחי עוד לפני שנקבר, כשהביאו את גופתו לאבו כביר. אי אפשר היה לזהות אותו בכלל אחרי מה שעשו לו, הדבר היחיד שגרם לי לזהות שזה הוא היה השפם שלו".

"ממשלות ישראל אכזבו אותנו בעקביות מאז האירוע. אהוד ברק, שהיה רה"מ באותה תקופה הבטיח לנו באופן אישי שישמור עלינו היטב אבל כל מה שקיבלנו היה סטירת לחי. גם עסקת שליט, עשור לאחר מכן, הייתה הסכם נורא שפגע בנו מאוד כיוון שהחזיר 1000 מחבלים למעגל האלימות, והביא לשחרור מחבלים שהשתתפו באירוע", אמר נורז'יץ.

"גם היום הממשלה וביהמ"ש העליון מנסים למנוע מאיתנו לבקש פיצוי כספי מהרשות הפלסטינית, שהייתה ונותרה אחראית להסתה ולשנאה שמובילה להתקפות כאלה. אין בזה שום צדק או היגיון", אמר נורז'יץ בכאב.

הכנס של שדולת הניצחון בכנסת בראשות ח"כ עודד פורר, התקיים אתמול (שני) בערב תחת הכותרת "20 שנה ללינץ' ברמאללה: מסקנות ולקחים" ונערך באופן מקוון עם כ-1000 צופים שצפו בפלטפורמות שונות, בשותפות עם "פרויקט הניצחון הישראלי" של "פורום המזרח התיכון – ישראל" ובהשתתפות ח"כ מיכל קוטלר-וונש ונוספים.

- פרסומת -

אל"מ (מיל') יהודה וגמן, מומחה לתורת הלחימה של צה"ל אמר כי הבעיה בתגובת הצבאית של ישראל באירועים כאלה נמשכת עד היום: "יש בלבול בשורות העליונות של צה"ל. אין לו מושג כיצד להגיע לניצחון והוא רואה את עצמו כחלק מהתהליך הדיפלומטי והמדיני", אמר וגמן, "תהליכים דיפלומטיים והגעה להבנות הם לא הדרך שבה אתה מסיים סכסוכים".

מוריס הירש, ראש המחלקה המשפטית של מכון "מבט לתקשורת פלסטינית" שירת במשך 19 שנים בפרקליטות הצבאית, כולל במהלך משפטם של כמה ממבצעי הלינץ': "דיברתי פעם עם עורך דין המייצג מחבלים פלסטינים שלא הצליח להאמין שישראל תמשיך לספק מימון לרש"פ תחת ידיעה מלאה שאלה כספים שעוברים לטרור. הוא אמר לי שאם ישראל תפסיק את התשלומים, נעצור לפחות 50% מפיגועי הטרור".

"כמו ישראלים רבים אחרים, האירוע הזה הפך לרגע מכריע עבורי. הוא הגיע זמן קצר אחרי שברק הציע למנהיגים הפלסטינים תנאים נדיבים מדי לשלום בשנת 2000, והמוות של חיילינו שנכנסו בטעות לרמאללה הייתה תשובתם להושטת היד. זו התגובה הפלסטינית למדיניות הוויתורים והפשרה של ישראל", אמרה נוה דרומי, מנכ"לית פורום המזרח התיכון – ישראל.

"האירוע הזה הוכיח את הצורך להביס את הסרבנות הפלסטינית האלימה מכיוון שהיא נותרה המכשול הגדול ביותר לסיום הסכסוך וליצירת השלום. רק ניצחון ישראל יבטיח זאת" סיכמה דרומי.