
דרמה משפטית ופוליטית ביהודה ושומרון: המועצה המקומית שער שומרון, יחד עם עשרות מעובדיה, הגישו היום (ה') עתירה דחופה לבג"ץ נגד משרד הפנים, משרד הביטחון ואלוף פיקוד המרכז. הסיבה: מתווה איחוד הרשויות עם המועצה השכנה אלקנה, שלטענת העותרים יוצר "מעמד עבדים" ומפלה לרעה באופן קיצוני את עובדי שער שומרון.
העתירה, שהוגשה באמצעות עורכי הדין יחזקאל ריינהרץ ואפרת מלאכי ממשרד פריש שפרבר ריינהרץ ושות', חושפת מציאות אבסורדית: בעוד שמועצת שער שומרון היא הרשות הגדולה יותר (מונה כ-9,500 תושבים המהווים שני שלישים מהרשות המאוחדת העתידית), משרד הפנים מוביל מודל שבו עובדי אלקנה הקטנה (כ-4,500 תושבים) חסינים מפני פיטורים, בעוד עובדי שער שומרון יעמדו בפני "בחינה מחדש" וסכנת פיטורים מיידית.
"הקימו רשות מאפס ונותרו מאחור"
במועצת שער שומרון מבהירים כי המאבק אינו נגד עצם האיחוד – מהלך שהם תומכים בו עקרונית – אלא נגד הדרך שבה משרד הפנים בוחר לנהל אותו. לטענתם, מדובר במודל חסר תקדים שבו הרשות הגדולה נבלעת לתוך הקטנה תוך רמיסת זכויות העובדים.
"לא יעלה על הדעת כי עובדים מסורים, אשר הקימו רשות חדשה מאפס בשנת 2022 ונתנו שירות רציף גם תחת אש בתקופת המלחמה, יפוטרו רק כדי שיוחלפו בעתיד בעובדי קבלן ומיקור חוץ", נכתב בעתירה. העותרים דורשים מבית המשפט להורות למדינה לקבוע מנגנון שוויוני לקליטת עובדים, המבוסס על בחינה עניינית ומקצועית ולא על השתייכות ארגונית קודמת.
תקדים מסוכן בשלטון המקומי
העתירה חושפת את עמדת משרד הפנים, לפיה "עובדי אלקנה יישארו בתפקידם, והדיון הוא רק לגבי קליטת עובדים משער שומרון". לטענת העותרים, מדובר באפליה פסולה הסותרת את עקרונות המשפט המינהלי ואת האופן שבו בוצעו איחודי רשויות קודמים בישראל, בהם הוקמו ועדות מכרזים שוויוניות.
מנכ"ל המועצה, עו"ד אבי הרשקוביץ, תקף את המהלך: "עובדי שער שומרון אינם עובדים סוג ב'. מדובר באנשים שבנו רשות מתפקדת בתוך שנים ספורות. ניסינו להראות למשרד הפנים שאפשר לנהל את זה אחרת, אבל נענינו בהתעלמות. הדרך לתוצאה חשובה לא פחות מהתוצאה עצמה – לא נסכים לניהול לא חוקי ולא שוויוני".
המועצה ביקשה מבג"ץ להוציא צו ביניים שיעצור את הליכי האיחוד ואת קידום התקנות בנושא, עד להכרעה סופית בעתירה. יצוין כי צו האלוף שנחתם בחודש שעבר טרם נכנס לתוקף, שכן תחולתו מותנית בהסדרת נושא העובדים – הסדרה שכעת עומדת בלב המחלוקת המשפטית.
ממשרד הפנים טרם נמסרה תגובה לעתירה.














