פרשת השבוע: כי תבוא ט"ז אלול מעמדי הברכה והקללה

קרדיט: freepik

פרשת כי תבוא היא הפרשה השביעית בספר דברים.

היא תמיד נקראת שתי שבתות לפני חג ראש השנה , מכיוון שמופיעה בה פרשת הברכות והקללות

ואין רוצים לסיים את השנה בדבר רע.

הפרשה מכונה "פרשת התוכחה הגדולה" מכיוון שיש בה תוכחה גדולה רבה ומתוארין בה הברכות והקללות שיבואו על עם ישראל לפי מעשיו.

- פרסומת -

בחלק האחרון של נאום המצוות של משה רבנו , יש את מצוות הביכורים , המפרטת את נוסח הווידוי שהאיכר מצווה לומר בליווי הכהן עם הבאת הביכורים לבית המקדש.

כמו כן מצוין מצוות וידוי מעשרות שזה הוא נוסח הנאמר לאחר ביעור מעשרות.

לאחר התיאור של מצוות אלו: מוזכרת הברית בין אלוהים לעם ישראל.

מוזכרת כריתת הברית בין עם ישראל לבין ה' , על פי המצוות שנדרשו לקיימן.

יש להניח מזבח בהר עיבל ועליו להקריב קורבנות , ולאחר מכן לקיים את מעמד הר גריזים והר עיבל , בו יכרתו עם ישראל ברית עם ה' על המצוות המנויות בספר , שהתווספו על המצוות המתוארות בספרים הקודמים.

בעת כריתת הברית , מחצית משבטי ישראל יעמדו על הר גריזים , ומחציתם על הר עיבל , ושבט לוי עם ארון הברית  , יעמדו בין ההרים ושם ימנו אזהרות מיוחדות , על רשימה של חטאים חמורים.

לאחר מכן משה וזקני ישראל יקראו רשימה של ברכות שתבאנה על העם במידה וישמרו את מצוות הארץ , ויקיימו את הברית.

ורשימה מפורטת של הקללות שיחולו על העם במידה ויפרו את הברית.

בפרשת כי תבוא ישנם 122 פסוקים.

שבת שלום!

מאת: יאיר שוורץ