מוצר חדש לכבוד חג השבועות: חלב עיזים מעורבב עם דבש

(צילום: באדיבות יהושע מור יוסף יחסי ציבור)

לכבוד חג השבועות השיקו במחלבה בסוסיא שבדרום הר חברון מוצר חדש וייחודי בו מעורבב דבש בחלב העיזים המיוצר בסוסיא.

חיים נחתומי 27/05/2009

לכבוד חג השבועות, השיקו במחלבה בסוסיא שבדרום הר חברון מוצר חדש וייחודי המבטא כפשוטו את הפסוק: "ארץ זבת חלב ודבש". בשילוב ראשון מסוגו מעורבב דבש בחלב העיזים המיוצר מהדיר והמחלבה המשוכללים בסוסיא.

את הדיר והמחלבה הקימו שלושה חברים: בני אריאל מסוסיא, אסף ברזיס מירושלים ורון לב רן ממצפה יאיר שבדרום הר חברון ולשעבר תושב נווה דקלים בגוש קטיף.

הדיר מונה כ-500 ראש והעיזים נמצאות בפיקוח וטרינרי צמוד ורישיון של מפעל מזון מאושר על ידי משרד הבריאות.

בדיר ישנו מכון חליבה משוכלל ביותר כ-48 עמדות חליבה והעיזים נחלבות פעמיים ביום. העיזים מצוידות בשבב אלקטרוני המספק מידע ונתונים על כמויות החלב ואיכותו. האכלת העיזים מתבצעת עפ"י משקל המותאם לכל קבוצת עיזים בהתאם למצבם הגופני וכמות ייצור החלב שלהם.

המחלבה הוקמה ב-2007 באביגיל והתמחתה ביצור גבינות קשות. לאחר המעבר לסוסיא התפתחה המחלבה לפס יצור נרחב והחברה מייצרת חלב, יוגורטים בטעמים שונים, גבינות קשות, גבינות רכות, לבנה, ובהמשך יצור של גבינות מיוחדות… צפתית שמנת בטעמים ועוד היד נטויה.

את המוצרים ניתן להשיג בחנויות טבע למוצרים טבעיים בכל רחבי הארץ.

השאר תגובה

נא להזין את ההערה שלך!
נא להזין את שמך כאן