נוסטלגיה של טעמים בתחנה

סטייק אנטריקוט. צילום: דוד ששון

במבנה עתיק ומשוחזר במתחם תחנת רכבת מהתקופה העות'מאנית, שוכנת לה מסעדת רג'ינה המציעה תפריט מנות פיוז'ן ישראלי, לצד מנות מעדות ישראל, ובכשרות מהודרת של חב"ד.

מסעדת רג'ינה במתחם התחנה היא בהחלט שונה בנוף המסעדות הישראליות. היא כשרה למהדרין, ואולי היחידה בארץ בסגנונה בכשרות חב"ד, היא בבעלות אברהם ארבוב, חבד"ניק, תל אביבי שורשי, ורב לשעבר בתפוצות, שממוקמת במרכז תל אביב, שלא מסתירה אווירה חילונית, ומציעה חווית בילוי נוסטלגית ונעימה, לקהל הדתי והחילוני כאחד.

התפריט של רג'ינה מתבסס על פיוז'ן ישראלי, ומנות גריל, לצד מנות מעדות ישראל המשקפות את רוח התקופה של המבנה והמתחם. ככה דרים להם בכפיפה אחת מנת הדג בנוסח מרוקאי, לצד פטה כבד עוף וריבת בצל הפולני.

קרפצ'ו סלק
קרפצ'ו סלק. צילום: דוד ששון

לראשונות תוכלו למצוא בין היתר את: פוק'צה סלמון מעושן –  עם בצל סגול, צנונית, פלפל חריף, עשבי תיבול ואיולי צ'יפוטלה. (68 ₪); פטה כבד עוף – עם ריבת בצל וטוסטונים. (48 ₪); קרפצ'יו סלק – עם בצל סגול, צנונית, עלים ירוקים, ואגוזי מלך ברוטב לימון ושמן זית. (38 ₪); סלט עדשים שחורות – עם גזר, בצל סגול, צנונית, פלפל חריף, עשבי תיבול, אגוזי מלך וחמוציות ברוטב ויניגרט הדרים. (62 ₪).

- פרסומת -

בגזרת העיקריות ניתן למצוא: פסטה ארטישוק – תחתיות ארטישוק ותרד ברוטב עגבניות שום ויין לבן. (62 ₪); מוסקה טבעונית – שכבות של חצילים, עגבניות שרופות, ותבשיל עדשים שחורות. (64 ₪); תבשיל דג בנוסח מרוקאי – דואט פילה אמנון ברוטב פלפלים, עגבניות, כוסברה ותיבול של חריף במידה, המוגש לצד אורז לבן. (72 ₪); נתח אסאדו – משובח בצלייה איטית ברוטב ציר בקר מתקתק, מוגש לצד אורז לבן. (98 ₪); סטייק אנטריקוט -300 גרם, עשוי בגריל, מוגש לצד תפו"א צלוי. 148 ₪); פלטת בשרים זוגית – המציעה נתח סטייק אנטריקוט, פרגיות וחזה עוף לצד צ'יפס ותפו"א אפוי. (280 ₪).

לקינוח: דוסלצ'ה – מצע של טורט, בשכבות מוס קרמל, ומוס קפה, בעיטור עוגיות לוטוס. (42 ₪); ושוקולד עשיר – שכבות של שוקולד, וגנאש שוקולד, בעיטור שוקולד חום מוזהב. (42 ₪).

דג מרוקאי
תבשיל דג מרוקאי. צילום: דוד ששון (1)

המיקום הפסטורלי והנוסטלגי של המסעדה במתחם התחנה, מוסיף נדבך נוסף לאווירה. המסעדה שוכנת במבנה ערבי עתיק שעבר שימור ושחזור, שהוא אחד המבנים במתחם תחנת הרכבת של יפו, (מנשייה), תחנה היסטורית שהוקמה על ידי העות'מאנים. המסעדה מחולקת לשלושה חללים בעלי תקרה גבוהה, ושתי חצרות פסטורליות ורחבות ידיים.

בכל חלל ניתן להרגיש ברוח התקופה, ואת הקירות מעטרות תמונות מתחלפות של אמנים ישראלים. למסעדה תפריט יין עשיר ומיוחד המציע כ – 30 סוגי יינות בוטיק אדומים, לבנים, רוזה ופרימיום, כשרים מהארץ ומהעולם. החל מהשאבלי ושאטו רובין הצרפתיים, וכלה במגידו ואלפא מעמק יזרעאל.

המסעדה מתמחה במגוון אירועים פרטיים ועסקיים, ומציעה תפריט אירועים מיוחד עד 250 איש.

 

מסעדת רג'ינה בתחנה, מתחם התחנה, נווה צדק, תל אביב, שעות פתיחה: א'-ד': 17:00-23:30; חמישי: 12:00-24:00; שישי: 11:30 ועד שעה וחצי לכניסת שבת; מוצ"ש: שעה וחצי לאחר צאת השבת. טל': 03-7367474.

מסעדת רג'ינה תל אביב
סטייק אנטריקוט. צילום: דוד ששון