סכיני שף – הסכינים שילוו אתכם תמיד

סכין שף. צילום: יח"צ

הנה אתם נכנסים למטבח שלכם כדי להכין ארוחת ערב לכל המשפחה, או אולי ארוחת בוקר עשירה ומזינה לפני שאתם מתחילים בעוד יום עבודה? כך או כך, אתם מתחילים לחתוך את הסלט, לשבור את הביצה לחביטה או לקצוץ את הבצל לטיגון. מה משותף לכל הפעולות האלה? הסכין כמובן. סכיני מטבח מלוות אותנו לאורך תקופה, והמגדילים לעשות אף קונים סכיני שף מיוחדות ומקצועיות על מנת לעבוד בצורה טובה יותר. כי סכין שף טובה מאפשרת לכם לעבוד במטבח ללא תקלות.

איך יודעים שאתם צריכים להחליף את סכין המטבח שלכם

ייתכן שהסכין שלכם הגיע לקצה גבול היכולת שלה ואינכם מודעים לכך. כי קניתם אותה במחיר זול בשוק, אתם ממשיכים להשתמש בה ואינכם מוכנים לוותר עליה. ועדיין, ישנם כמה סימנים שכדאי לשים אליהם לב ובמידת הצורך להיפטר מהסכין הישנה ולרכוש כמה סכיני שף איכותיות:

  • אתם נלחמים כדי לחתוך חומרי גלם – אתם מגלים עם הזמן שאתם מתאמצים על מנת לחתוך את מוצרי המזון, או יותר נכון "נלחמים" בסכין כדי לחתוך. לפתע העגבניה שאתם חותכים לסלט אינה נראית טוב ואת הלחם אתם פשוט בוצעים באמצעות הידיים ומוותרים על חיתוך בעזרת הסכין. אם אתם מנסים הכול כדי להסתדר ללא הסכין, סימן שאתם צריכים לרכוש סכין חדשה.
  • השחזה אינה עוזרת – הסכין שלכם הולכת ומתקהה ואתם מנסים להציל את המצב. אתם קונים אבן השחזה מיוחדת, מנסים להשחיז אך זה לא עוזר. הלהב של הסכין עדיין אינו מצליח לחתוך הכול, וזה אולי הרגע שבו אתם מחליטים שאתם רוצים לחתוך את היחסים שלכם עם הסכין הזו ולקנות סכין איכותית הרבה יותר.
  • אתם מבחינים בסימני חלודה – סכינים בלתי איכותיות עלולות לסבול מסימני חלודה. כשזה קורה, כדאי להיפטר מהסכינים במהירות ולקנות סכינים העמידות בפני לחות, חום וחומרי גלם באופן כללי.
  • אתם מתעייפים מאוד לאחר השימוש בסכין – אם לאחר שימוש בלתי ממושך בסכין אתם מרגישים עייפים ואם אינכם מצליחים להחזיק את הסכין כראוי, סימן שאתם צריכים לרכוש סכין מותאמת יותר לאחיזה.
מדוע דווקא סכיני שף?

אם אתם כבר מתכוונים להשאיר מאחור את הסכין הישנה שלכם ולרכוש סכין מטבח יוקרתית, כדאי ללכת על סכין שף. סכיני שף הן מבין הסכינים המקצועיות ביותר שיש ויש להן כמה יתרונות משמעותיים שכדאי להכיר. ראשית, מדובר בסכינים שיחתכו כל דבר, החל מדגים יקרים ועד לפירות אקזוטיים שהחלטתם להכניס לסלט. סכיני המטבח המקצועיות מאפשרות לכם חיתוך מדויק החשוב כל כך לכל מנה שאתם מכינים. כמו כן, סכיני השף מגיעות בסוגים שונים. יש סכינים המתאימות יותר לחיתוך סלט, אחרות לפילוח עצמות של דגים ויש המתאימות לפריסה או להכנת סושי. מכל מקום, מומלץ לבחון את המאפיינים של כל סכין על מנת לראות מה מתאים לנו.

איך נשמור על סכין המטבח שלנו?

אחת השאלות הגדולות שעולות לנו היא איך נשמור על הסכין שקנינו במיטב כספינו? סכין מטבח טובה מספיקה לטווח ארוך, אך כדאי בהחלט להאריך את חייה על ידי ביצוע פעולות שונות של עשה ואל תעשה. מבחינת עשה, חשוב לשמור את הסכין במקום יבש. רצוי להגן על הלהב שלה באמצעות נרתיק מיוחד או לתלות את הסכין על גבי מתקן סכינים. כמו כן, יש צורך להקפיד ולנקות את הסכין לאחר כל שימוש. עם מעט סבון כלים וספוג עדין מנקים את שאריות המזון, ולאחר מכן מנגבים את הסכין בזהירות בעזרת מטלית. מבחינת אל תעשה, לא מומלץ לחתוך מוצרים קפואים כדי לא לפגוע בלהב הסכין. במקום זאת, הפשירו את חומרי הגלם תחילה ורק לאחר מכן השתמשו בסכין.