חשיפה: פיצול התפילות ופתיחת מנייני החצר בימי הקורונה הובילו לזינוק במכירת טליתות

מתוצאות ה"תו הירוק" בבתי הכנסת בשנת הקורונה: במפעל הטליתות הגדול בעולם, "משכן התכלת" בבאר-שבע, חושפים כי בשנה האחרונה נרשם זינוק בייצור ומכירת טליתות.

עבור רבים הגבלות התו הירוק בימים הנוראים ובתפילות בימי הסגרים של הקורונה הם אכזבה קשה לאחר שציפו "לנצח" את הקורונה בזכות החיסונים, אבל עבור יצרני תשמישי הקדושה והטליתות "משכן התכלת", הפך התו הירוק ל"תו שמח" במיוחד שכן מנתוני המכירות של המפעל התברר שמכירת הטליתות וגם של שאר תשמישי הקודשה דווקא עלו בחדות בחודשי הקורונה.

מנכ"ל מפעל "משכן התכלת" שלמה אברהמי הסביר כי ריבוי המניינים הקטנים והצורך לקיים מיני בתי כנסת במוסדות ציבור ובפארקים השונים חייב רכישה של מחזורי תפילה, טליתות וציוד נוסף כדי לאפשר את קיום התפילות והמניינים הרבים והמפוצלים.

הגידול המרשים במכירות התרחש גם בארץ וגם בריכוזים היהודיים הגדולים בעולם ובמיוחד ארצות הברית קנדה ואירופה.

לדברי שלמה אברהמי מה שתרם לגידול במכירות הטליתות לא פחות מכך היתה הקושי של יצרני הטליתות במזרח לשווק ולהפיץ את הטליתות שלהם לקהל היהודי בצפון אמריקה ולישראל בגלל העיכובים הגדולים בתנועת האוניות והגבלות הקורונה. עיכובים אלו לא רק שפגעו באספקה השוטפת של הטליתות המיוצרות במפעלי הטקסטיל במזרח הרחוק אלא גם ייקרו את חומרי הגלם העוברים למפעלים קטנים ברחבי העולם, להם אין עתודות חומרי גלם בכמויות גדולות.

שלמה אברהמי בכניסה למרכז המבקרים של משכן התכלת. צילום: עידן אסלן
- פרסומת -

תופעת לוואי נוספת היא הביקוש שגדל גם לטליתות מעוצבות ויקרות במיוחד שמיועדות למתפללי העשירון העליון בעולם היהודי. מדובר בטליתות שבהן משובצים אבנים יקרות וחוטי זהב וכסף וכן טליתות בעיצוב איכותי ומיוחד.

שלמה אברהמי, מנכ"ל משכן התכלת: "תקופת הקורונה הביאה שינויים רבים בכל תחומי החיים. מאמינים רבים בכל רחבי העולם מצאו את עצמם נדרשים למצוא פתרונות לתפילות בקבוצות קטנות, באתרי תפילה חדשים ולפעמים גם לבד בבית. בנוסף העובדה כי הרבה הוצאות נחסכו השנה הותירו רבים בחיפוש אחר דברים להתחדש בהם בכל תחומי החיים. כל אלו יכולים להסביר את הגידול שאנחנו מזהים בחנויות החברה ברכישות טליתות ותשמישי קדושה מפוארים.